Maritiem Consultant Scheepsautomatisering – Alphen aan den Rijn

Organisatie

Bij RH Marine realiseren wij de systeemintegratie van elektrische- en automatiseringssystemen aan boord van marineschepen, onderzeeboten en superjachten. Een complex, maar fascinerend werkgebied vol innovaties. Ieder schip is maatwerk voor de klant en na de doop blijven wij verantwoordelijk voor het onderhoud en upgrades. Het blijft dus de hele life cycle ‘ons kindje’.

Op onze innovatie-afdeling Portfoliomanagement & Innovatie (PI) bedenken en ontwikkelen wij de systemen die door de projecten aan boord gebruikt worden. De afdeling Rhodium Automation binnen PI ontwikkelt specifiek geïntegreerde scheepsautomatiseringssystemen voor marineschepen en jachten. Voor deze afdeling zoeken wij een Maritiem Consultant met kennis van de systemen aan boord van een schip. Het betreft een functie voor 32 – 40 uur met als standplaats Alphen aan den Rijn.

Functie

Je wordt eerst ingewerkt in het uitgebreide product portfolio van RH Marine. Wij hebben een eigen in-house ontwikkeld Integrated Platform Management Systeem (IPMS) waarop diverse systemen draaien zoals Alarm Monitoring & Control, Propulsion, Power Management, Automated Decision Support en Dynamic Positioning. Wij ontwikkelen eveneens een Electronic Incident Board, een Automated Decision Support applicatie en Simulatie- en Training-systemen.

Je werkt samen met 20 teamleden (2 consultants, 14 softwareontwikkelaars, 4 software testers) en gaat nieuwe functionaliteiten specificeren voor het Alarm Monitoring & Control System, wat wordt ingezet in grote scheepsbouw- en industrieprojecten. Je bent verantwoordelijk voor de analyse, documentatie, coördinatie en het beheer van eisen met betrekking tot nieuwe softwareprojecten.

Je staat in direct contact met de klant en identificeert en begrijpt de project- en productspecifieke eisen en documenteert deze op een duidelijke en eenduidige wijze. De geschreven functionele ontwerpen zijn van een dusdanig hoog niveau dat zij makkelijk voorgelegd kunnen worden aan software-ontwikkelteams.

Er wordt Agile gewerkt en diverse testen worden geautomatiseerd uitgevoerd. Kortom: je gaat aan de slag in een professionele, innovatieve omgeving met mooie projecten.

Functie-eisen

Je bent bemanningslid geweest aan boord van schepen, bijvoorbeeld Sergeant op marineschepen of Chief Engineer op jachten of de commerciële vaart. Je hebt uitgebreide kennis van de systemen die aan boord gebruikt worden en begrijpt welke consequenties een nieuw software feature kan hebben in de dagelijkse praktijk. Je hebt affiniteit met software en bent bereid je hierin verder te ontwikkelen. Uiteraard zullen wij je daarbij ondersteunen door middel van training-on-the-job en gerichte cursussen op het gebied van systems engineering.

Je werkt gestructureerd, hebt oog voor detail en onderkent het belang van goede documentatie. Je bent goed in staat resultaten en adviezen over te brengen aan je teamleden en stelling te nemen indien dat nodig is. Kwaliteit afleveren is voor jou vanzelfsprekend en je ziet waar verbeteringen mogelijk zijn. Jij kunt de verantwoordelijkheid dragen voor het opleveren functionele ontwerpen. Tot slot is goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal noodzakelijk.

Aanbod

Een geweldig bedrijf om voor te werken met een rijke historie en een mooie toekomst, met veel aandacht voor innovatie. De collegialiteit is groot; een goede sfeer en samenwerking is onmisbaar om ons complexe werk succesvol uit te voeren. Geen project is hetzelfde en ieder project is bijzonder. Het eindresultaat is altijd een prachtig varend schip waarop alles werkt. Werk waar je trots op kunt zijn! De arbeidsvoorwaarden zijn als volgt:

  • Een salaris tussen de € 4.275,- en € 6.300,- bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring;
  • 8% vakantiegeld;
  • 30 vakantiedagen, plus collectieve roostervrije dagen;
  • Een laptop en smartphone van de zaak;
  • Flexibele werktijden en hybride werken;
  • Een bonusregeling;
  • Een goede pensioenregeling via PMT.

Sollicitatie

Direct reageren kan via de solliciteerbutton. Ben je geïnteresseerd, maar heb je toch een vraag? Neem dan contact op met Natasja Dokter via 06 -11010122 of natasja.dokter@rhmarine.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv’s die ongevraagd worden aangeleverd door uitzend- en detacheringsbureaus kunnen geen rechten worden ontleend.