Software Engineer C++ – Alphen aan den Rijn

Organisatie

Bij RH Marine realiseren wij de systeemintegratie van elektrische- en automatiseringssystemen aan boord van marineschepen, onderzeeboten en luxe superjachten. Een complex, maar fascinerend werkgebied vol innovaties. Ieder schip is maatwerk voor de klant en na de doop blijven wij verantwoordelijk voor het onderhoud en upgrades. Het blijft dus de hele life cycle ‘ons kindje’.

Op onze R&D-afdeling Portfolio Management & Innovatie (PI) bedenken en ontwikkelen wij de producten die door de projecten aan boord gebruikt worden. Voor deze afdeling zoeken wij een ervaren Software Engineer, voor wie C++ geen geheimen meer kent. Het betreft een functie voor 32-40 uur met als standplaats Alphen aan den Rijn.

Functie

Je wordt eerst ingewerkt in het uitgebreide product portfolio van RH Marine. Wij hebben een eigen in-house ontwikkeld Integrated Platform Management Systeem (IPMS) waarop diverse systemen draaien zoals Alarm Monitoring & Control, Propulsion, Power Management, Automated Decision Support, Dynamic Positioning, etc. Je gaat samen met je 29 teamleden (o.a. 4 consultants, 18 developers, 4 testers) specifieke features ontwikkelen voor het product Rhodium Automation, wat wordt ingezet in grote scheepsbouw- en industrie-projecten.

Daarnaast werk je mee aan het ontwikkelen van een nieuwe software architectuur voor onze Rhodium productlijn dat voor een groot project voor de Nederlandse marine grotendeels herschreven zal worden. Er wordt agile gewerkt en er is veel aandacht voor een professionele CI/CD inrichting. Er wordt gebruik gemaakt van de laatste software ontwikkelmethoden en -tooling. Kortom, je gaat aan de slag in een professionele, innovatieve omgeving met een mooie en ambitieuze product roadmap.

Functie-eisen

Jij bent een software specialist voor wie kwaliteit afleveren vanzelfsprekend is. Je ziet verbeteringen waar mogelijk en bent in staat deze concreet vorm te geven. Je houdt ervan je tanden te zetten in complexe projecten en deelt graag je kennis met je teamleden. Je werkt gestructureerd en onderkent het belang van goede documentatie. Verder vragen wij:

 • Je bent een teamspeler, communicatief vaardig en in staat om anderen te begeleiden;
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding in een technische richting;
 • Werkervaring in bedrijfskritische software systemen is een pre;
 • Ervaring met versiebeheer, bij voorkeur Git en Azure DevOps;
 • Ervaring met build automation tools, zoals CMake;
 • Ervaring met containerisatie en Linux is een pre;
 • Kennis van hardware componenten en goed inzicht in industriële communicatieprotocollen en netwerkarchitecturen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

Een geweldig bedrijf om voor te werken met een rijke historie en een mooie toekomst, met veel aandacht voor innovatie. Je sluit aan bij een gevarieerd team bestaande uit technisch uitvoerende- en engineering collega’s. De collegialiteit is groot; een goede sfeer en samenwerking is onmisbaar om ons complexe werk succesvol uit te voeren. Geen project is hetzelfde en ieder project is bijzonder. Het eindresultaat is altijd een prachtig varend schip waarop alles werkt. Werk waar je trots op kunt zijn! De arbeidsvoorwaarden zijn als volgt:

 • Een salaris tussen de € 3.900,- en € 6.100,- bruto per maand, afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring;
 • 8% vakantiegeld;
 • 4% vaste jaarlijkse gratificatie;
 • Een variabele winstdeling;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • Een laptop en smartphone van de zaak;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Een goede pensioenregeling via PMT.

Sollicitatie

Direct reageren kan via het formulier rechts in beeld. Ben je geïnteresseerd, maar heb je toch een vraag? Neem dan contact op met Natasja Dokter via 06 -11010122 of natasja.dokter@rhmarine.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv’s die ongevraagd worden aangeleverd door uitzend- en detacheringsbureaus kunnen geen rechten worden ontleend.