ICA3

EZ en Naval Group ondertekenen ICA

Op 10 september ondertekenden Dirk Beljaarts, minister van Economische Zaken van Nederland en Pierre Eric Pommellet, voorzitter en CEO van Naval Group, de Industrial Cooperation Agreement (ICA) met betrekking tot het contract voor de Vervanging Nederlandse Onderzeeboot Capability (RNSC), dat in de komende weken zal worden ondertekend door het ministerie van Defensie.

Vervanging Walrus-klasse

Na een strenge en veeleisende aanbestedingsprocedure heeft Nederland Naval Group geselecteerd voor de levering van vier nieuwe generatie expeditionaire onderzeeërs, gebaseerd op het ontwerp van de Barracuda-familie. Deze nieuwe klasse onderzeeërs voldoet aan veeleisende operationele behoeften en is bedoeld als waardige vervanging van de huidige Walrus-klasse.

Industrial Cooperation Agreement

De ICA legt de industriële samenwerkingsstrategie van Naval Group met de Nederlandse defensie en maritieme sector vast, waarbij industrieën en kenniscentra betrokken zijn, met als doel de strategische autonomie te maximaliseren.

Het zal leiden tot een aanzienlijke versterking van de Nederlandse Defensie Technologische en Industriële Basis (NLDTIB) op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en productie van kritische componenten en subsystemen voor state-of-the-art onderzeeboten, maar ook voor systemen voor oppervlakteschepen.

Pierre Eric Pommellet, voorzitter en CEO Naval Group:

"Het is een eer om in Den Haag te zijn om de industriële samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen die een belangrijke stap is voor het RNSC-programma. Deze overeenkomst beschrijft een ambitieuze samenwerking tussen de Nederlandse Defensie en Technologische Industriële Basis en Naval Group om samen de volgende generatie onderzeeboten van de Koninklijke Marine te bouwen. We willen deze samenwerking in de toekomst graag verder uitbouwen. De Nederlandse Defensie en Technologische Industriële Basis levert hoogwaardige en niche oplossingen die op grote schaal zullen worden opgenomen in dit programma, en ik beschouw Naval Group als zeer gelukkig om nauw te kunnen samenwerken met zulke bekwame partners in het kader van dit programma en daarna, voor de komende decennia."

RH Marine

RH Marine is trots om deel uit te maken van dit project, zoals wij ook betrokken waren bij de realisatie van de Walrus-klasse en zijn voorgangers.

Hugo Loudon, managing director van RH Marine: “RH Marine kijkt uit naar de samenwerking met Naval Group en de andere Orka-teamleden bij het ontwikkelen van de ultramoderne onderzeeërs en het ondersteunen van de Koninklijke Marine bij het beschermen van onze zeeën.”

Nieuws & Verhalen