D240717 YB3568

LOI getekend voor intensievere samenwerking

‘Maritime Maintenance Valley’, samen voor veiligheid op én vanuit zee.

De Koninklijke Marine, Damen, RH Marine, Royal IHC en Thales hebben op 18 juli een intentieverklaring ondertekend om de samenwerking voor onderhoud te intensiveren. Met die samenwerking, ook Maritime Maintenance Valley genoemd, wil de marine zich sneller kunnen aanpassen aan de veranderingen in de wereld. 

Spullen moeten werken

Niet voor niets begon commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal René Tas met het uiten van zijn zorgen over de toenemende dreiging. 

"Het westen heeft zich in het verleden vaker laten verrassen", zei hij. Om dat te voorkomen moeten, als het er op aankomt, "de spullen wel werken".

D240717 YB3620

Eerste stap

Het akkoord vormt de eerste stap naar een langdurige samenwerking die voor maritieme veiligheid moet zorgen. Voor de marine betekent dit de komende jaren een ingrijpende vernieuwing. De vloot wordt bijna volledig vervangen. Tegelijkertijd gaat ook het onderhoud aan het bestaande materieel door.

Het uiteindelijke doel is om meer synergie, efficiëntie en effectiviteit te bereiken. Dit niet alleen bij het onderhoud, maar ook bij de instandhouding van de wapensystemen van de marine. Daarmee wordt wereldwijd de ondersteuning zeker gesteld voor schepen die in de problemen komen.

 

 

Nieuws & Verhalen