Commissioning Engineer Automatisering Marineschepen – Schiedam – Internationaal

Organisatie

Bij RH Marine realiseren wij de systeemintegratie van elektrische- en automatiseringssystemen aan boord van marineschepen, onderzeeboten en luxe superjachten. Een complex, maar fascinerend werkgebied vol innovaties. Ieder schip is maatwerk voor de klant en na de doop blijven wij verantwoordelijk voor het onderhoud en upgrades. Het blijft dus de hele life cycle ‘ons kindje’.

Voor de afdeling Installatie Defence Safety & Security zoeken wij een Commissioning Engineer Automatisering voor het inbedrijfstellen van installaties op marineschepen, zowel nationaal als internationaal. Het betreft een fulltime functie.

Functie

Je gaat aan de slag onder de hoede van een ervaren collega die je alles zal leren over de systemen die aan boord van marineschepen geïnstalleerd worden. Je leert systemen inbedrijfstellen voor nieuwbouw- en refitprojecten op locatie. In Nederland zijn dat de werven in Vlissingen en Den Helder, wereldwijd kun je ingezet worden in bijvoorbeeld Australië, Engeland, Canada of Singapore. In de praktijk is de verdeling Nederland-internationaal 50/50. Projecten in het buitenland duren maximaal 4 weken, daarna ben je 2 weken vrij.

Je bent niet alleen maar onderweg, de voorbereidingen voor je werkzaamheden vinden plaats vanuit de werkplaats in Schiedam. Daar leer je bijvoorbeeld het uitvoeren van de FAT (Factory Acceptance Test) op de proefvloer in samenwerking met de engineers en panelenbouwers. Aan boord ga je meedraaien in de HAT (Harbour Acceptance Test) en SAT (Sea Acceptance Test), zodat je deze later zelfstandig kunt coördineren.

Functie-eisen

Je hebt een HBO-opleiding richting (industriële) automatisering afgerond, waarin je kennis opgedaan hebt van software ontwikkeling en netwerken. Enige ervaring met inbedrijfstellen van systemen is mooi meegenomen, maar starters zijn ook van harte welkom. Belangrijker is je werkhouding; je bent leergierig, secuur en hebt zin om aan de slag te gaan in de maritieme sector. Daarnaast is het geen probleem voor je om langere periodes van huis te zijn en internationaal te reizen. Verder vragen wij:

 • Affiniteit met de maritieme sector;
 • In bezit van een VCA-VOL certificaat of bereid deze te halen;
 • In bezit van een rijbewijs B of bereid deze te halen;
 • Bereidheid een Verklaring van Geen Bezwaar aan te vragen;
 • Nederlandse nationaliteit en afkomstig uit een NATO-land;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

Een geweldig bedrijf om voor te werken met een rijke historie en een mooie toekomst, met veel aandacht voor innovatie. De collegialiteit is groot; een goede sfeer en samenwerking is onmisbaar om ons complexe werk succesvol uit te voeren. Geen project is hetzelfde en ieder project is bijzonder. Het eindresultaat is altijd een prachtig varend schip waarop alles werkt. Werk waar je trots op kunt zijn!

Je krijgt de kans een carrière op te bouwen in een fascinerend werkgebied, waarbij wij je zullen ondersteunen door middel van cursussen en coaching. Uiteraard zorgen wij voor praktische ondersteuning tijdens je verblijf in het buitenland. De arbeidsvoorwaarden zijn als volgt:

 • Een salaris tussen de € 2.950, – en € 5.150, – bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 8% vakantiegeld;
 • 4% vaste jaarlijkse gratificatie;
 • Een variabele winstdeling;
 • Toeslagen voor onregelmatig en internationaal werken;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • Een laptop en smartphone van de zaak;
 • Een goede pensioenregeling via PMT.

Sollicitatie

Direct reageren kan via het formulier rechts in beeld. Ben je geïnteresseerd, maar heb je toch een vraag? Neem dan contact op met Natasja Dokter via 06 -11010122 of natasja.dokter@rhmarine.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv’s die ongevraagd worden aangeleverd door uitzend- en detacheringsbureaus kunnen geen rechten worden ontleend.