Wie we zijn

Een team van gepassioneerde professionals

Over RH Marine

Ambitieuze pioniers

Wij zijn vakmannen en -vrouwen met een ‘applied engineering’ mentaliteit, gedreven door de ambitie om elektrische en automatiseringsuitdagingen op te lossen. Wij groeien in een veeleisende omgeving waar energiebeheersing, scheepsautomatisering en unieke projecten elkaar ontmoeten..

Wij ontwikkelen, engineeren, assembleren en installeren al onze op maat gemaakte oplossingen aan boord van geavanceerde schepen.

Daarnaast dragen wij actief met onze kennis bij aan diverse organisaties in de wereldwijde maritieme industrie. Deze samenwerkingsverbanden richten zich op de ontwikkeling van autonome en emissiearme oplossingen voor alle soorten schepen.

Missie

Wij ondersteunen de wens van onze klanten om zich te onderscheiden in hun maritieme activiteiten via onze geïntegreerde technologische oplossingen. Wij stellen hen in staat veilig, betrouwbaar en efficiënt te werken. Een passie die we delen.

Visie

Bij RH Marine richten we ons op het slimmer en eenvoudiger maken van schepen. Met onze innovatieve oplossingen en geïntegreerde systemen verlagen we de levenscycluskosten en verminderen we de impact op het milieu.

ONS ERFGOED

Voorheen bekend als ‘Van Rietschoten & Houwens’

1860

Het begin van een nalatenschap

In 1860 nam zeekapitein Jan Jacob van Rietschoten afscheid van zijn carrière op zee en vestigde zich in Rotterdam als zelfstandig leverancier van tuigage en scheepsuitrusting.

1955

Innovatie met halfgeleiders

Rietschoten & Houwens was een van de eersten die halfgeleiders toepaste aan boord van zeeschepen. Halfgeleiders maakten veel snellere communicatie en berekeningen mogelijk dan traditionele analoge en mechanische systemen.

1990

Pionier in de ontwikkeling van ECDIS

Om de navigatieveiligheid op zee te verbeteren, ontwikkelde Van Rietschoten & Houwens een Electronic Chart Display Information Systems (ECDIS). Dit systeem werd later de standaard voor internationale maritieme operaties.

2012

Eerste gecertificeerde hybride systeem ooit

Het ontwerp en de installatie van het eerste hybride batterijsysteem voor een zeeschip. De MV Hallaig van de Schotse exploitant CMAL was het eerste schip dat een hybride systeem kreeg en fungeerde als benchmark voor de haalbaarheid van hybride systemen aan boord van schepen.

2015

Key partner in het consortium bemanning & automatisering voor de Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine, TNO, Thales en RH Marine hebben een langetermijnvisie gepresenteerd op de strategische ambities van marineoperaties op zee. Dit partnerschap is een platform waaruit de komende jaren vele baanbrekende maritieme innovaties zullen volgen.

2020

Introductie van de eerste maritiem gecertificeerde gevirtualiseerde systeemarchitectuur

De Integrated Virtualised System Architecture vervangt de traditionele netwerkarchitectuur en verbetert de connectiviteit, onderhoudbaarheid en cybersecurity van schepen. Het revolutionaire systeem heeft het gerenommeerde wheelmark gekregen en zal naar verwachting in de nabije toekomst veel voordelen opleveren.

2050

Op weg naar een veelbelovende toekomst

Het fundament van technologische innovatie dat door Van Rietschoten & Houwens is gelegd, leeft nog steeds binnen RH Marine. Wij zijn trots op onze rijke en gepassioneerde geschiedenis waarin wij aan de wieg hebben gestaan van vele innovaties die vandaag de dag nog steeds in de maritieme industrie worden gebruikt.

Sinds onze oprichting in 1860 hebben we in de voorhoede gestaan van de technologische ontwikkeling van deze sector, en we zijn van plan dat tot ver in de toekomst te blijven doen.

Wall of fame

Succesvolle projecten

Type 26 | Benchmark for future frigates

MY Savannah | First hybrid yacht

Pioneering Sprit | Biggest maritime electrical installation in existence

MY Predator | Full luxury while sailing 28+ knots

MV Hallaig | First hybrid ferry

Rio Rita | One of the first yachts by Rietschoten & Houwens

M-Frigates | New benchmark in frigate technology

Walrus class | Best non-nuclear submarine in the world

Piet Hein | National anniversary gift for the Royal family

Hr.Ms. K XIV | Our first submarine

Hr.Ms. Holland | Our first navy vessel

S.S. Amsterdam | Our first electrical installation

RH Marine in getallen

Jaarlijks groeiend

Jarenlange innovatie

162

Werkend naar jaarlijkse omzet

100 mln.

Aantal medewerkers

550 +

Schepen met Rhodium systemen

250 +

Aantal lopende projecten

60 +

Jaarlijkse service calls

600 +

BAKKER SLIEDRECHT

Samen sterker

Bakker Sliedrecht is een integrator van elektrische- en automatiseringssystemen voor de bagger- en offshore industrie en is een zusterbedrijf van RH Marine.

Sinds 2015 maakten de bedrijven deel uit van een gezamenlijke holding tot de management buy out van beide bedrijven in 2022. Deze unieke samenwerking tussen beide bedrijven maakt marktoverstijgende innovatie, schaalbare bronnen en een aparte set van gespecialiseerde mogelijkheden.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Betrokken bij het milieu

Bij RH Marine hechten we veel waarde aan de duurzaamheid van ons milieu en de veiligheid van het leven op zee. We streven naar nul incidenten die mensen of het milieu in gevaar brengen.

We zetten ons voortdurend in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We streven ernaar onze dagelijkse bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk uit te voeren. In onze Code of Sustainable Supply hebben wij onze ambities op het gebied van MVO vastgelegd.

Daarnaast delen wij onze ervaring en kennis met de industrie als het gaat om duurzame oplossingen. Daarom spelen wij een actieve rol in de maritieme brancheverenigingen IMO, IEC, CIRM, Sea Europe Maritime en de vereniging EMC-ESD.

Wat we doen Meer over wat we doen