Training scheepsautomatisering

Training op afstand en aan boord

Geïntegreerde brug training

Inhouse of aan boord

De cursus scheepsautomatisering wordt gegeven op onze trainingsfaciliteiten in Rotterdam en Schiedam, op afstand of aan boord. Wij leggen het platformconcept uit, en laten zien welke signalen door het schip worden gegenereerd en hoe deze moeten worden behandeld en bewaakt.

We bieden aparte trainingen voor operators en onderhoudsmonteurs. De cursussen bestaan uit een unieke combinatie van theorie en praktijk. Naast trainingen op onze eigen trainingsfaciliteiten in Rotterdam en Schiedam verzorgen wij ook trainingen op afstand.

Cursusoverzicht

Modules op aanvraag

Wij bieden de volgende cursussen in scheepsautomatisering aan:

  • Integrated Platform Management System (IPMS) voor operators: Complete cursus over het werken met het IPMS
  • Integrated Platform Monitoring System (IPMS) voor onderhoudsmonteurs: Dagelijks en regelmatig (preventief) IPMS onderhoud en meer gespecialiseerde onderhoudszaken met betrekking tot het systeem (trouble-shooting, correctief onderhoud))
  • Propulsion Control System (PCS): Inzicht in het doel en de werking van het PCS. Beheer van het voortstuwingssysteem: wat nodig is om de navigatie-eisen uit te voeren
  • Power Management System (PMS): Inzicht in het doel en de werking van PMS. Praktische ervaring met het bedienen van Power Management Systemen aan boord van schepen.

Over RH Marine RH Marine voor defence safety & security