Helideck monitoring system

Verbeterde veiligheid voor passagiers

Klaar voor aankomst

Informatie tijdens de vlucht

Het Rhodium Helideck Monitoring System (HMS) is ontworpen om de vlieg- en passagiersveiligheid tijdens de kritieke momenten van helikopterlanding en -opstijging te verbeteren door real-time monitoring van weersomstandigheden en helideckbeweging.

Het Rhodium HMS verwerkt en presenteert meteorologische gegevens van het helidek in een duidelijke, gemakkelijk leesbare grafische gebruikersinterface.

Kenmerken

Real-time toezicht

De Rhodium HMS voldoet volledig aan de geldende aanbevelingen van de burgerluchtvaartautoriteit in het Verenigd Koninkrijk (CAP437) en Noorwegen (BSL D 5-1).

 • Real-time informatie over het weer en helikopterbewegingen
 • Weerbericht vóór de vlucht via e-mail
 • Integratie van Non-Directional Beacon (NDB)
 • In overeenstemming met CAP437 presentatie van bewegingsgegevens
 • Optioneel helidekverlichtingssysteem
 • Weerbericht voor de vlucht

  Geautomatiseerde email

  Het Rhodium HMS kan automatisch een helidekrapport genereren dat per e-mail naar de helikopteroperator kan worden gestuurd. Dit Pre-flight Weather Report (PWR) bevat scheepsinformatie, bewegingsgegevens, meteorologische gegevens en logistieke informatie die van vitaal belang is voor helikopteroperaties.

  Meerdere standaard weersomstandigheden zijn selecteerbaar voor opname in het rapport zoals onweer, zware regen, mist, hagel enz. Verder is er een opmerkingenveld voor een vrij tekstbericht.

  Het PWR kan per e-mail naar de helikopteroperator worden gestuurd. Hiervoor is wel een VSAT verbinding nodig.

  Integratiemogelijkheden

  Bakens & verlichting

  Het Rhodium HMS kan worden gekoppeld aan een Non-Directional Beacon (NDB). Een NDB is een grondgebaseerde laagfrequente radiozender die wordt gebruikt als instrument benadering voor luchthavens en offshore platforms. Het signaal wordt 24/7 ononderbroken uitgezonden.

  Het Rhodium HMS-systeem biedt volledige integratie met het IMT helidekverlichtingssysteem. Alle helideckverlichting kan tijdens helikopteroperaties vanuit het Rhodium HMS-systeem worden bediend en gecontroleerd. De branduren van de lichten worden door het systeem geregistreerd.

  Over RH Marine RH Marine voor defence, safety & security