IPMS

Geïntegreerd platformmanagement systeem

Rhodium IPMS

Schaalbare oplossing

Het Rhodium Integrated Platform Management System (IPMS) is een state-of-the-art geïntegreerde automatiseringsoplossing voor marineschepen zoals MCMV’s, OPV’s, fregatten, destroyers en onderzeeërs.

De combinatie van verschillende autonome systemen in één geïntegreerde oplossing biedt de gebruiker grote voordelen op het gebied van integratie, multifunctionaliteit, robuustheid en gebruikerservaring.

Het Rhodium IPMS combineert platform-, voortstuwings-, elektrische, hulp- en schadecontrolesystemen in één geïntegreerde oplossing.

Intuïtieve gebruikersinterface

Modern HMI

Het RH Marine Integrated Platform Management System garandeert de gebruiker de nieuwste innovatieve automatiseringsoplossing die op de markt beschikbaar is. Het hoge automatiseringsniveau zorgt voor een vermindering van de personeelsbezetting. De grote veelzijdigheid zorgt voor een soepele inpassing in de procesautomatisering van elke hedendaagse scheepstoepassing.

Het Rhodium IPMS beschikt over een moderne grafische gebruikersinterface met een mate van flexibiliteit die bij geen enkel ander systeem in de buurt komt. Het beschikt over een groot aantal elementen voor gebruik op beeldschermen, elk met hun eigen sterke punten en beoogde doel.

Prestaties van marine niveau

Redudant ontwerp

Door het gebruik van een mesh netwerk topologie (waardoor de gegevens meerdere paden van sensor naar werkstation kunnen volgen), multi-server systeemarchitectuur, embedded software en extreem rigoureuze testen is de Rhodium IPMS een zeer betrouwbare en duurzame basis voor de automatisering van uw schip.

Een breed scala aan gegevensbeveiligingsmaatregelen garandeert dat de bediening van het automatiseringssysteem zowel veilig als beveiligd gebeurt.

Technische kenmerken

Schaalbaar ontwerp

Rhodium IPMS bestaat uit een brede waaier van direct beschikbare hardware- en softwarecomponenten. De exacte configuratie en combinatie van deze componenten is uniek afgestemd op de specifieke behoeften van de marine.

Het Rhodium IPMS is beschikbaar in vier versies: Light, Basic, Full en Extended. Elke versie biedt een gerichte set functies en mogelijkheden, die allemaal voldoen aan de geldende regels en voorschriften. Operationale modi:

 • Moderne intuïtieve HMI met vector-gebaseerde graphics
 • Commercial Off The Shelf (COTS) solid state hardware
 • Robuuste netwerkarchitectuur
 • Ondersteuning voor meerdere PLC’s
 • Runtime configureerbaarheid
 • Aangepaste symbooleditor

 • Runtime configureerbaarheid

  Het Rhodium IPMS is volledig configureerbaar tijdens de normale dagelijkse werkzaamheden: het is niet nodig om het systeem uit te schakelen voor configuratiedoeleinden. Dit versnelt fabrieksacceptatietests en proefvaarten aanzienlijk.

  In feite kan praktisch al het configuratiewerk worden uitgevoerd op een werkend systeem zonder de normale werking of zelfs het varen te onderbreken. Dit bespaart kostbare tijd tijdens de inbedrijfstelling, de exploitatie en het onderhoud van het schip.

  Over RH Marine RH Marine for defence, safety & security