Alarmbewakings- en controlesysteem

Geavanceerde automatisering

Rhodium AMCS

Schaalbare oplossing

Met het Rhodium Alarmbewakings- en controlesysteem (AMCS) kunnen jachten van elk formaat beschikken over een ultramoderne automatiseringsoplossing.

De Rhodium AMCS is volledig modulair en schaalbaar voor wat betreft configuratie en complexiteit en biedt volledige functionaliteit voor 100+ meter op maat gebouwde jachten, 50 meter seriejachten en jachtondersteuningsvaartuigen.

Intuïtieve gebruikersinterface

Moderne HMI

Het belangrijkste aspect van elk automatiseringssysteem zijn de gebruikers. Zij hebben een duidelijke, overzichtelijke en gemakkelijke manier nodig om het systeem en alle daarop aangesloten componenten te kunnen controleren.

Het Rhodium AMCS heeft een moderne grafische gebruikersinterface met een mate van flexibiliteit waar geen enkel ander systeem bij in de buurt komt. Het beschikt over een groot aantal gebruikselementen, elk met hun eigen sterke punten en beoogde doel.

Prestaties van marine kwaliteit

Redudant ontwerp

Door het gebruik van een mesh netwerk topologie (waardoor de gegevens meerdere paden van sensor naar werkstation kunnen volgen), multi-server systeemarchitectuur, embedded software en extreem rigoureuze testen is de Rhodium AMCS een zeer betrouwbare en duurzame basis voor de automatisering van uw jacht.

Een breed scala aan gegevensbeveiligingsmaatregelen garandeert dat de bediening van het automatiseringssysteem zowel veilig als beveiligd gebeurt.

Technische kenmerken

Schaalbaar ontwerp

Rhodium AMCS bestaat uit een brede waaier van direct beschikbare hardware- en softwarecomponenten. De exacte configuratie en combinatie van deze componenten is uniek afgestemd op de specifieke behoeften van de klant.

Het RhodiumAMCS is beschikbaar in vier versies: Light, Basic, Full en Extended. Elke versie biedt een gerichte set functies en mogelijkheden, die allemaal voldoen aan de geldende regels en voorschriften Operationele modi:

 • Moderne intuïtieve HMI met vector-gebaseerde graphics
 • Commercial Off The Shelf (COTS) solid state hardware
 • Robuuste netwerkarchitectuur
 • Ondersteuning voor meerdere PLC’s
 • Runtime configureerbaarheid
 • Aangepaste symbooleditor

 • Runtime configureerbaarheid

  Het RhodiumAMCS is volledig configureerbaar tijdens de normale dagelijkse werkzaamheden: het is niet nodig om het systeem uit te schakelen voor configuratiedoeleinden. Dit versnelt fabrieksacceptatietests en proefvaarten aanzienlijk.

  In feite kan praktisch al het configuratiewerk worden uitgevoerd op een werkend systeem zonder de normale werking of zelfs het varen te onderbreken. Dit bespaart kostbare tijd tijdens de inbedrijfstelling, de exploitatie en het onderhoud van het jacht.

  OEM versies beschikbaar

  Het Rhodium AMCS is ook beschikbaar als OEM-versie voor systeemintegratoren die niet willen of kunnen investeren in de ontwikkeling van een eigen automatiseringsoplossing.

  Omdat het Rhodium AMCS in hoge mate configureerbaar is, niet alleen qua architectuur of topologie maar ook qua uiterlijk, kan het een op maat gemaakte gebruikersinterface aannemen met een aangepaste bibliotheek van standaardinstrumenten, grafische symbolen en het complete UI-ontwerp.

  Over RH Marine RH Marine voor jachten