Propulsion Control Systeem

Zeer nauwkeurige voortstuwingsregeling

Controle van één as

Uitgebreide oplossing

De beschikbaarheid van voortstuwingsvermogen is essentieel om een schip en zijn systemen operationeel te houden. Het Rhodium Propulsion Control System (PCS) wordt gebruikt voor de opwekking en distributie van voortstuwingsvermogen naar het schip in overeenstemming met de verschillende operationele gereedheidsvoorwaarden.

Het Rhodium PCS is een onafhankelijk en volledig autonoom stand-alone systeem dat bestaat uit specifieke lokale verwerkingseenheden (LPU’s) per voortstuwingsas, waarbij elke LPU in verbinding staat met de motoren, koppelingen, versnellingsbak, CPP en andere voortstuwingssystemen. Het Rhodium PCS wordt bestuurd via PCS-controlepanelen in het stuurhuis en de controlekamer.

Ondersteuning voor meerdere configuraties

Flexibel ontwerp

Het Rhodium PCS biedt controles voor het starten en stoppen van de motoren en ondersteunt meerdere voortstuwingsconfiguraties. Deze configuraties variëren van een propeller met één motor met vaste bladen tot een complexe configuratie met gecombineerde diesel- en gasturbine (CODAG).

De gebruiker kan via het PCS-paneel de feitelijke keuze van de schroeven selecteren. De bediening van koppelingen en asonderbrekingen om elke configuratie te activeren gebeurt automatisch door de PCS, inclusief de aanpassing van de combinatiecurve.

Integratie met AMCS, PMS en DPT

Rhodium suite

Het Rhodium PCS-systeem biedt volledige integratie met de Rhodium IPMS-, PMS- en DPT-systemen.

Naast de PCS-controlepanelen kan het Rhodium PCS ook worden gecontroleerd en bewaakt via speciale weergaves in het IPMS. Dit betekent dat de operator niet fysiek bij het PCS-bedieningspaneel hoeft te zijn.

De integratie met PMS-systemen garandeert volledige ondersteuning van elektrische en hybride aandrijfsystemen. Door de integratie met DPT-systemen kan het PCS worden bestuurd voor positie- en snelheidsbehoud.

Over RH Marine RH Marine voor jachten