Showcase

Een mijlpaal op weg naar een emissievrije jachtenindustrie

Naam van het jacht:
Savannah
Opleverdatum:
2015
Lengte:
83 meter
Werf:
Koninklijke de Vries
Project scope:
Geïntegreerde brug
Dynamic postitioning
AMCS
volledige elektrische installatie
batterijen
EMS

In 2015 lanceerde Feadship het hybride, milieuvriendelijke superjacht ‘Savannah’. Deze nieuwe benchmark in jachtaandrijvingstechnologie beschikt over een milieuvriendelijke samenstelling van een enkele dieselmotor, drie gensets, batterijen, schroef, azimuting thrusters en een gestroomlijnde rompvorm. Deze nieuwe configuratie, ontworpen en gebouwd door RH Marine, bespaart tot 30% brandstof in vergelijking met conventionele installaties. Vanaf die dag zou de hybride technologie aan boord van superjachten een vlucht nemen.

Eersteklas prestaties dankzij hybride configuratie

Het geheel biedt grote voordelen op het gebied van brandstofbesparing en bestaat uit vijf standen: manoeuvreren, diesel-elektrisch, bereik, hoge snelheid en boost. Dit garandeert een hoge mate van betrouwbaarheid en een betere motorbelasting dan welk ander superjacht dat momenteel vaart. “Het zijn niet de afzonderlijke technologieën die op de Savannah worden gebruikt die nieuw zijn in de jachtwereld – het is de manier waarop ze zijn gecombineerd”, aldus de projectmanager van de eigenaar, Ted McCumber.

MY Savannah gedurende de launch bij Koninklijke de Vries Shipyard
MY Savannah op open zee
MY Savannah in de haven
Rhodium geïntegreerde brug, geleverd door RH Marine
Positie handhaven met het Dynamic Positioning systeem

Batterijen in combinatie met het Rhodium EMS

“Savannah is een jacht vol premières”, benadrukt Feadship-directeur Henk de Vries. “Als het eerste hybride superjacht ooit, biedt ze een ongelooflijke flexibiliteit in bediening en belasting van de Powerplant. Het resultaat is een brandstofbesparing van zo’n dertig procent in vergelijking met de beste schepen die we tot nu toe te water hebben gelaten.”

De powerplant aan boord werd aangevuld met een 1MW batterij en een DC distributiesysteem. Om de krachtcentrale optimaal te controleren en te optimaliseren wordt het systeem aangestuurd door het Rhodium Energy Management Systeem (EMS). “Ons energiebeheersysteem optimaliseert de energieopwekking door de dieselgeneratoren op hun meest efficiënte punt te laten werken, mogelijk gemaakt door de batterijen”, aldus RHM-adviseur Despoina Mitropoulou.

In 2015 sprak Mitropoulou ook over resterende uitdagingen. “De afweging tussen het vermogen van de energiecentrale en het gewicht/volume is er één. Maar we zien dat de leisure-industrie een echte drijfveer is voor de ontwikkeling van hybride systemen. Onze klanten beseffen dat hybride de toekomst is. Voor elk project ligt de hybride ontwerpoplossing op tafel – het is een blijvertje.”

2015 tot nu

En ze had gelijk: Sinds dat moment werden steeds meer luxe superjachten geleverd met een batterijoplossing en Energy Management Systeem. In de afgelopen 7 jaar heeft RH Marine alleen al opslagoplossingen geleverd voor meer dan een dozijn jachten. De opslagtechnologie wordt steeds efficiënter en de controlesystemen worden steeds geavanceerder.

Toekomst van hybride technologie aan boord van jachten

Wij verwachten dat het aandeel van hybride systemen de komende jaren zal blijven toenemen. Ook verwachten we nog meer alternatieve configuraties. Een van de voorbeelden hiervan is een systeem dat RH Marine heeft geleverd voor een ander jacht. Hier werden batterijen gecombineerd met een mictroturbine om de uitstoot nog verder terug te dringen.

Neem contact met ons op als u verdere mogelijkheden voor energiereductie wilt bespreken, zoals batterijoplossingen, het Rhodium EMS of alternatieve vormen van energieopwekking.

Deze showcase is geïnspireerd op het persbericht dat Feadship op 25 januari 2015 publiceerde tijdens de lancering van MY Savannah.