System Content Designer Marineschepen – Den Helder

Introductie

 • Perfect voor ex-zeevarenden
 • Veel klantcontact Koninklijke Marine
 • Hybride en flexibel werken 

Organisatie

Bij RH Marine realiseren wij de systeemintegratie van elektrische- en automatiseringssystemen aan boord van marineschepen, onderzeeboten en superjachten. Een complex, maar fascinerend werkgebied vol innovaties. Ieder schip is maatwerk voor de klant en na de doop blijven wij verantwoordelijk voor het onderhoud en upgrades. Het blijft dus de hele life cycle ‘ons kindje’.

Op onze innovatie-afdeling Portfoliomanagement & Innovatie (PI) bedenken en ontwikkelen wij de systemen die door de projecten aan boord gebruikt worden. Voor de nieuwbouw van een aantal marineschepen gaan wij de komende jaren nieuwe applicaties ontwikkelen. Wij zoeken een voormalig bemanningslid van de Nederlandse Marine die bij ons aan de slag gaat als System Content Designer. Het gaat in principe om een fulltime functie, maar deeltijd is bespreekbaar.

Functie

Je sluit aan bij ons ‘Damage Surveillance and Control’-team in Den Helder en Schiedam, zij houden zich bezig met het (door)ontwikkelen van systemen voor de digitalisering en automatisering van bedrijfsvoering- en beslissingsprocessen aan boord van marineschepen. RH Marine heeft meerdere applicaties ontwikkeld die operators en leidinggevenden ondersteunen: de Automatische Adviesfuncties (AAF), het Electronic Incident Board (EIB) en de Universal Platform Gateway (UPG). Dit zijn de digitale varianten van het platformhandboek bij calamiteiten, het plotbord voor damage control en de platformstatus bij command aim. Verder worden de komende jaren diverse nieuwe applicaties ontwikkeld i.s.m. de Nederlandse Marine en worden de huidige applicaties omgezet naar de nieuwe Rhodium 2025 architectuur.

Het hart van deze applicaties is de database waarin bedrijfsvoering, procedures, het scheepsoverzicht, en de relaties tussen status en beschikbaarheid van platformsystemen verzameld zijn. Jij wordt verantwoordelijk voor het vastleggen van deze informatie in de desbetreffende databases, door middel van een editor. Sommige informatie zal een-op-een omgezet kunnen worden in digitale data, maar veel zal moeten worden vertaald naar een bruikbare set data. Deze vertaalslag maak je in nauw overleg met DMI en COMMIT of bijvoorbeeld de bouwmeester van een schip.

Een ander belangrijk aspect van de functie is het vertalen van eisen op het niveau van bedrijfsvoering naar functionele eisen waar de software engineers mee aan de slag kunnen. Hiervoor ben je de spil tussen opdrachtgever, b.v. de Nederlandse Marine, en het ontwikkelteam. Vanwege deze spilfunctie zal je geregeld aanwezig moeten zijn op de RH Marine locaties Schiedam en Den Helder. Daarnaast is het mogelijk om, afhankelijk van de werkzaamheden en de planning, ook meerdere dagen per week thuis te werken.

Functie-eisen

Je bent bemanningslid geweest aan boord van een van de schepen van de Nederlandse Marine, bij voorkeur als lid van een damage control-team of als Chef van de Wacht. Je kent deze schepen en de platformsystemen op je duimpje. Je hebt diepgaande kennis van de procedures die gelden in geval van calamiteiten, zoals MK-noodmaatregelen en spanningsvrij maken.

Je bent in staat mee te denken met de stakeholders van de Koninklijke Marine, ‘spreekt hun taal’ en vindt het leuk deze contacten te onderhouden. Je werkt secuur en gestructureerd en vindt het geen probleem repeterende handelingen te verrichten om de database correct te vullen. Je hebt kennis van MS Excel of Access en inzicht in databases, evenals affiniteit met ICT. Je vindt het geen probleem regelmatig tussen de werven en ons kantoor te reizen.

Aanbod

Een geweldig bedrijf om voor te werken met een rijke historie en een mooie toekomst, met veel aandacht voor innovatie. De collegialiteit is groot; een goede sfeer en samenwerking is onmisbaar om ons complexe werk succesvol uit te voeren. Geen project is hetzelfde en ieder project is bijzonder. Het eindresultaat is altijd een prachtig varend schip waarop alles werkt. Werk waar je trots op kunt zijn! De arbeidsvoorwaarden zijn als volgt:

 • Een salaris tussen de € 3.500,- en € 4.800,- bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring;
 • 8% vakantiegeld;
 • 4% vaste jaarlijkse gratificatie;
 • Een variabele winstdeling;
 • 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen;
 • Een laptop en smartphone van de zaak;
 • Flexibele werktijden en hybride werken;
 • Een goede pensioenregeling via PMT.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Sollicitatie

Direct reageren kan via het formulier rechts in beeld. Ben je geïnteresseerd, maar heb je toch een vraag? Neem dan contact op met Natasja Dokter via 06 -11010122 of natasja.dokter@rhmarine.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv’s die ongevraagd worden aangeleverd door uitzend- en detacheringsbureaus kunnen geen rechten worden ontleend.