Onze visie op autonoom varen

Betrouwbare technologische vooruitgang

Scheepseigenaren, jachtexploitanten en marines wereldwijd staan de komende jaren voor grote uitdagingen. Het wordt steeds moeilijker om gekwalificeerd personeel te vinden om schepen te bedienen. Vooral omdat de controle en het onderhoud van de systemen aan boord steeds ingewikkelder wordt.

Daarnaast streven wij er voortdurend naar de prestaties en betrouwbaarheid van onze schepen te verbeteren. Een van de belangrijkste factoren die dit mogelijk maken is de beschikbaarheid van vele nieuwe technologieën en innovaties. Maar hoe passen wij deze technologieën, die voor één specifieke taak zijn ontworpen, toe in de uitgebreide en onderling verbonden omgeving van een schip?

Technologieën als big data, augmented reality, IoT, machine learning en kunstmatige intelligentie in combinatie met enorme connectiviteit zorgen momenteel wereldwijd voor een revolutie in de industrie. Ook de maritieme industrie staat op het punt deze technologieën ten volle te benutten. Aangezien schepen zelfredzaam moeten zijn, is het cruciaal dat deze technologieën goed worden geïmplementeerd. We hebben immers niet de kans om deze uitgebreid te testen in een operationele context voordat ze op grote schaal worden ingevoerd.

Technologie ontwikkelt zich met sprongen

RH Marine is al tientallen jaren pionier als het gaat om implementatie van nieuwe technologieën aan boord van schepen. Wij hebben de ambitie om ook in de huidige technologische sprongen deze pionier te blijven. Wij zien een toekomst waarin schepen draaien op een allesomvattend scheepsbesturingssysteem. Dit systeem bestaat uit verschillende specifieke toepassingen die de gebruiker adviseren over de mogelijke keuzes en verwachte resultaten. Minder kritische taken kunnen zelfs volledig worden geautomatiseerd.

Het verzamelen, analyseren en delen van gegevens speelt een belangrijke rol bij het verder optimaliseren en verbeteren van de systemen aan boord. Scheepssystemen worden ontworpen om regelmatig te worden bijgewerkt en verbeterd, in plaats van tijdens de bouw van een schip te worden geïnstalleerd om 30 jaar mee te gaan. Uiteraard gebeurt dit alles in een veilige en betrouwbare omgeving met beveiligde gegevensverbindingen.

Vooruitgang naar de toekomst

RH Marine rolt momenteel de eerste versies uit van de nieuwe Integrated Vessel System Architecture (IVSA), de basis waarop deze nieuwe technologieën kunnen worden toegepast. Door het flexibele karakter van deze systemen zijn ze uitstekend geschikt voor zowel geavanceerde marineschepen als luxejachten van topklasse.

Om onmiddellijk waarde toe te voegen, bereidt RH Marine momenteel al haar toepassingen voor op dit nieuwe platform. Deze ontwikkeling gaat gepaard met nieuwe functionaliteiten zoals verbeterde dataconnectiviteit, direct toepasbare IIoT-oplossingen en zelfconfigurerende systemen.

Doe jij mee aan deze uitdaging?

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s die deze innovaties samen met ons willen realiseren. Past deze missie bij jouw ambities?
Then take a look at our vacancies.

Bekijk de vacatures