Showcase

MY Lonian

Opleverdatum:
2018
Lengte:
87 meter
Werf:
Koninklijke de Vries
Project scope:
Geïntegreerde brug
Voyage Planning Station
Dynamic positioning
Volledite elektrische installatie
AMCS
Remote access

Het 87 meter lange geavanceerde superjacht is uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van automatisering en elektrische voortstuwingssystemen. Dit bespaart niet alleen brandstof en onderhoudskosten, maar vermindert ook de uitstoot. Daarnaast was RH Marine betrokken bij de levering van het 66 meter lange jacht support schip voor MY Lonian.

Het creëren van voordelen door conceptueel ontwerp

In samenwerking met de werf heeft RH Marine een conceptueel ontwerp van het elektrische voortstuwingssysteem uitgevoerd. Door de accu’s direct te koppelen aan de DC link zijn er minder energieomzettingen. Deze oplossing bespaart tot 2,5% aan energie in vergelijking met het aansluiten van een batterij via DC/DC converters op de DC link.

Credits: Feadship
Credits: Feadship
Credits: Feadship
Credits: Feadship

Brandstofbesparing en minder onderhoud

De hoofdschroeven hebben twee werkstanden. Bij lage snelheid (PTI-stand) wordt de hoofdmotor uitgeschakeld en wordt de boegschroef aangedreven door de PTO/PTI-motor. Door de grote hoofddieselmotoren bij zeer lage vermogens niet te laten draaien, worden brandstofefficiëntie en onderhoudsreductie bereikt.

Bij hogere snelheden (PTO-modus) draaien de hoofddieselmotoren efficiënter en worden zij ingeschakeld en drijven zij de hoofdschroef aan. Afhankelijk van het beschikbare vermogen kan de PTO/PTI-motor worden gebruikt om het elektriciteitsnet te voeden en de hoofddieselmotoren nog efficiënter te belasten.

Aangepast ontwerp

Het elektrische voortstuwingssysteem is geïntegreerd met het alarmbewakings- en controlesysteem, waardoor de bemanning het schip veilig en gemakkelijk vanaf de brug kan besturen. Het systeem voldoet aan de eisen van de belangrijkste classificatiebureaus en elke mimic heeft een aangepast ontwerp om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Een jacht support schip van grote klasse

De Hodor, die dient als support schip voor MY Lonian, is eveneens uitgerust met het brugconsole, het DP-systeem, communicatie- en navigatieapparatuur en de alarm- en monitoringsystemen van RH Marine. Hierdoor kan de bemanning van dienst wisselen tussen beide schepen terwijl ze vertrouwd zijn met een vergelijkbaar systeem.

Jacht support schepen worden steeds populairder bij jachteigenaren. Ze worden gebruikt om helikopters te laten landen voor eigenaren, gasten en bemanning, voor vervoer van en naar het moederschip en voor het vervoer van jetski’s, speedboten en andere tenders.